tag:blogger.com,1999:blog-8541594284652733082.post5358630859405821439..comments2023-07-14T09:23:49.801+02:00Comments on Jakoś: "To tylko dla Was"!ozonhttp://www.blogger.com/profile/04399713329934561977noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8541594284652733082.post-61385260388191985962010-05-14T20:02:11.287+02:002010-05-14T20:02:11.287+02:00Już jest!!!Już jest!!!ozonhttps://www.blogger.com/profile/04399713329934561977noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8541594284652733082.post-10645473095927515052010-05-14T19:56:23.833+02:002010-05-14T19:56:23.833+02:00Zapomniałam dodać , jest w spisie składników jedna...Zapomniałam dodać , jest w spisie składników jedna łyżeczka SOLI. Nie napisałam tego.ozonhttps://www.blogger.com/profile/04399713329934561977noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8541594284652733082.post-57429935286367585402010-05-14T19:49:58.952+02:002010-05-14T19:49:58.952+02:00"Wsio rawno", od herbaty ma być. Wiesz, ..."Wsio rawno", od herbaty ma być. Wiesz, mój szwagier(notabene, mój kolega klasowy z podstawówki), powiedział mi kiedyś komplement:"Tobie, żadne książki kucharskie nie są potrzebne". Przepisy, które tu będę podawać, to przeróbki różnych innych, które w oryginale brzmią podobnie ale nie tak samo.No i oczywiście oryginały. Wiele z nich sama wymyślam, zwłaszcza gdy przychodzi chętka na coś, a nic (?) w lodówce nie ma. Trzeba kombinować jak zrobić coś z niczego.<br />Pa<br />P.S.<br />Czytałaś Ćwierciakiewiczową?ozonhttps://www.blogger.com/profile/04399713329934561977noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8541594284652733082.post-9213001131767045682010-05-14T19:07:05.643+02:002010-05-14T19:07:05.643+02:00a łyżeczkę ... jedną , między cukrem a mielonym pi...a łyżeczkę ... jedną , między cukrem a mielonym pieprezm, to taką metalową czy aluminiową dodajesz ? ;) <br /><br />moje kubki smakowe nadstawiają się do konsumpcji jak czytam opis tego sosu ...<br />bazylię, oregano i tymianek dodaję prawie do wszystkich potraw :) jestem z tymi ziołami bardzo zżyta :)właśnie sobie przypomniałam, że muszę podlać tę starą pijaczkę bazylię :)<br /><br />W kasiążkach Małgorzaty Kalicińskiej jest dużo przepisów, które mają podobny klimat jak " ubić wołu" :))kookardkahttps://www.blogger.com/profile/04923691386045721112noreply@blogger.com